27 Mayıs 2016 – Barışın Olanakları Sempozyumu Basın Daveti

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ÇATIŞMADAN MÜZAKERsahne2EYE GEÇİŞ MÜMKÜN MÜ, NASIL?

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK), çatışmaların ve yıkımın artarak devam ettiği bir dönemde ülkemizde yeni bir müzakere sürecinin ve barışın imkanlarını masaya yatırıyor. Çeşitli ülke deneyimlerinin de ele alınacağı konferansa katılımınızdan mutluluk duyarız.

PROGRAM

1. OTURUM: DÜNYADA ÇATIŞMA VE MÜZAKERE SÜREÇLERİ

Ayşe Betül Çelik

Erol Katırcıoğlu (Filipinler deneyimi)

Yıldız Ramazanoğlu (İrlanda deneyimi)

Moderatör: Yıldız Önen

2. OTURUM: TÜRKİYE’DE ÇATIŞMADAN MÜZAKEREYE NASIL GEÇECEĞİZ?

Cuma Çiçek

Fatma Akdokur

Hakan Tahmaz

Reha Ruhavioğlu

Şenol Karakaş

Moderatör: Nilüfer Uğur Dalay

İletişim: kureselbak@gmail.com, 0536 2196341, https://www.facebook.com/events/1538375083137844/

 

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik:

Sabancı Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uyuşmazlık çözümü alanlarında ders vermektedir. Çalışma alanları Kürt sorunu, zorunlu göç, sivil toplum, barış inşası, toplumsal mutabakat, toplumsal cinsiyet ve kültürel uyuşmazlık çözümü yöntemleridir. Zorunlu Göçle Yüzleşmek: Türkiye’de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın Yeniden İnşası kitabının yazarlarındandır. Çatışma Çözümleri ve Barış kitabında “Kürt Meselesini Dönüştürmede Toplumsal Mutabakat İhtiyacı: Neden, Nasıl, Kimle?” bölümünün yazarıdır.

 

Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu:

Marmara Üniversitesi iktisat bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı, Televizyon programlarına katıldı. Halen Özgür Gündem gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

2014 yılında Akil insanlar heyeti üyeleri ve milletvekilleri ile birlikte İrlanda ve Filipinlere düzenlenen ziyaretlere katıldı, çatışma çözümlerini yerinde inceledi.

 

Yıldız Ramazanoğlu:

Birçok süreli yayında denemeleri ve hikayeleri yayınlandı. Başörtüsü için yapılan eylemlerin öncülerinden oldu. İnsan Hakları Derneklerini ve Kadın Örgütlerini temsilen, New York’ta, Avrupa’da ve Orta Doğu’da uluslar arası kadın zirvelerine katıldı. Doğu Konferansı inisiyatifinin kurucu üyelerinden, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistlerindendir. Aralarında Bağdat Fragmanı, İşgal Kadınları, İkna Odası olan pek çok öykü, roman ve derleme kitabının yazarıdır.

 

Yrd. Doç. Dr. Cuma Çiçek:

Mardin Artuklu Üniversitesinde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünde öğretim üyesi. Çeşitli dergilerde Kürt meselesi, demokratik özerklik, Kürt İslâmcılığı, bölgesel yönetimler, bölgesel eşitsizlik, sınıf ve kimlik ilişkisi, barış süreci konularında makaleler yazdı. Geçtiğimiz ay Barış Vakfı tarafından yayınlanan “Dolmabahçe’den Günümüze Çözüm Süreci” Raporunun iki yazarından biridir. Zimanek çima tê qedexekirin?: Polîtîkayên zimanê û rewşa kurdî li Tirkiyeyê – Ji înkarê ber bi nasînê (Bir Dil Niye Yasaklanır: Dil Politikaları ve Türkiye’de Kürtçenin Durumu, İstanbul, Peywend Yayınları, 2013) ve Küreselleşme ve Yerel Demokrasi: Liberal Katılım Söyleminin Sınırları & Diyarbakır Örneği (İstanbul: Vate Yayınları, 2011) adında iki kitabı daha bulunuyor.

 

Yrd. Doç. Dr. Fatma Akdokur:

1980 yılında Edebiyat Fakültesinde başladığı eğitimini, başörtüsü nedeniyle engellendiği için, ancak 1989 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinde bitirebildi. Çeşitli okullarda öğretmen olarak görev yaptı. 28 Şubat darbesi sonrası 2000 yılında işten çıkarıldı, darbe mağduru olarak mücadelesine devam etti, 2006 yılında görevine dönebildi. İslamcı kadınların oluşturduğu Başkent Kadın Platformu’nun kurucu üyeliğini ve yöneticiliğini yaptı.

 

Hakan Tahmaz:

1970’li yıllarda devrimci mücadeleye katıldı. 12 Eylül sonrasında tutuklandı, öğrenimi yarıda kaldı. Sıkıyönetim mahkemesinde idamla yargılandı, 10 yıla mahkûm oldu. Değişik dergi ve gazetelerde çok sayıda makalesi yayınlandı. 2007 yılında kurulan Türkiye Barış Meclisi’nde yürütme kurulu üyeliği ve sözcülük yaptı. Daha sonra Barış Vakfı adını alan bu organizasyonda yürütme kurulu üyeliğine ve sözcülüğe devam etmektedir.

 

Reha Ruhavioğlu:

Mazlumder Genel Sekreter yardımcısı ve Diyarbakır Şube yöneticisidir. Diyarbakır Mazlumder’in hazırladığı pek çok raporda aktif yer almıştır. Hür Bakış’ta yazı yazmaktadır.

 

Şenol Karakaş:

Marksist org yazarı, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivistidir. Amerika’nın Irak savaşı sürecinde “Bu Savaşı Durdurabiliriz” isimli kitabı Metis’te yayınlanmıştır.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.