BarışaRock2004 Kampanyası Faaliyet Raporu

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Barışarock festivalinin faaliyet raporu
29 Temmuz 2006 – İstanbul

Tünel meydanında sanatçıların ve aktivistlerin katılımıyla Barışarock’ın duyurusunun yapıldığı ilk basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Taner Öngür okudu, Ragıp İncesağır ve Mahşer-i Cümbüş tiyatro grubundan bir kişide ona katkıda bulundular Etkinliğe Barışarock festivaline katılacak gruplardan Moğollar, Objektif, İhtiyaç Molası, Çamur ve Kardan Adam katıldı. Açıklamadan sonra katılımcılar darbukalar eşliğinde “Cola içen Bush olsun” diye slogan attılar. 6 Ağustos 2004 – İstanbul

Karakedi Kültür Merkezi’nde, Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı bir toplantı yapıldı. Harun’un kısaca neden Rock’n Coke’da değil de Barışarock’da yer aldıklarını anlatmasının ardından, salonda neden BarışaRock festivalinin yapıldığı üzerine konuşmalar yapıldı. Bir çok kişi Mor ve Ötesi’nin bu yıl BarışaRock’a katılamamasından dolayı üzüntülerini dile getirdi, fakat BarışaRock’da önemli olanın sadece katılan sanatçılar değil, gerçekten barışı savunan anti-kapitalist bir festival olması olduğu vurgulandı.

13 Ağustos 2004 – İstanbul

Taksim Hill Oteli’nde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya festivale katılacak sanatçıların yanı sıra, Memet Ali Alabora, Görkem Yeltan ve Vecdi Sayar da katıldı. BarışaRock 2003’ün sinevizyondan gösterilmesinin ardından sanatçılar neden BarışaRock’a katıldıklarını anlatan konuşmalar yaptılar.

19 Ağustos 2004 – İstanbul

Taksim Gezi Parkı’nın merdivenlerinde BarışaRock başlamadan önceki son basın açıklaması yapıldı. BarışaRock aktivistlerinden Balkan’ın ve Moğollar grubunun gitaristi Taner Öngür’ün yaptıkları basın açıklamasının ardından Tünel’e doğru yürünerek BarışaRock’ı tanıtan el ilanları dağıtıldı. Yürüyüş boyunca marakaslar eşliğinde ‘Cola içen Bush olsun, Coca Cola rock’dan Bush Irak’tan elini çek’ sloganları atıldı.

21-22 Ağustos 2004 – İstanbul

İkinci BarışaRock festivali Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda gerçekleşti. Toplam 6 bin kişinin katıldığı etkinlikte 43 grup sahne aldı, 17 stand açıldı, 8 atölye, 2 söyleşi yapıldı, 604 çadır kuruldu. 11 bin adet afiş, 31 bin adet buroşür bastırıldı.
Festivale katılan sanatçılar:
Stuka, Cemiyette Pişiyorum, Feather Fall, Teneke Trampet, Unreal, Moribund Oblivion, False in Truth, Kep, Yolgezer, Unplayed, Soul Sacrifice, Abraxas, Crush, Anima, Çamur, Siya Siya Band, Version Forward, Gür Akad, Objektif, Vedat Sakman, Işığın Yansıması, İhtiyaç Molası, Flash Royal, Sypo, Arka Bahçe, Sakin,  Dirty Black, İnfected, Karakedi, Oyuncak Araba, Pilli Bebek, IQ, Kara Güneş, Kronik, Kara Kutu, Zardan Adam, Tibet Ağırtan, Gökalp Baykal, Metro, Akın Eldes, Cavit Murtezaoðlu, Moğollar, Cem Karaca yol arkadaşları.
Stand açan kurum ve kişiler:
Yeşil Anarşistler, Siyasi Gazete, Karakedi Kültür Merkezi, Dövme standı, Anti-Militarist, Dünya Mahkemesi, Çanta standı, Lambda, Pazartesi Dergisi, Güney, Takı Standı, Greenpeace, Nesin Vakfı, Uluslar arası Af Örgütü, Gökkuşağı Vosvosları, Mayınsız Türkiye Girişimi, Tutuklu Yakınları Derneği.
Atölyeler:
Film gösterimi, Tiyatro Atölyesi, Boyama Atölyesi, Kaybedenler Futbol Turnuvası, Resim Atölyesi, Karikatür Atölyesi, Grafitti Atölyesi, Fotomaraton.
Film Gösterimi:
1 Aralık – Çağlayan savaş karşıtı mitingi
Arjantin İsyanda – 2000 Arjantin ayaklanması
Deliler gemisinin batışı – İstanbul NATO zirvesi
Fısıltılar
Cenova G8 – Cenova g8 protesto gösterileri
Kısadevre – video fanzin
Militarizm– 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günündeki anti-militarist gezi-etkinlikler
Ret 1111 – Vicdani retçileri konu alan bir belgesel
Showdown In Seattle 5 days that shook the WTO – Seattle 99
Violence on Woman – Uluslar arası Af Örgütü’nün hazırladığı dünyada kadına yönelik şiddet belgesli
bakın, böyle bir yetkiniz yok! – nükleer silah, atom bombası ve savaş gemisi araması
2. yurt – ODTÜ’ye izinsiz giren polisler çıkmayınca…
Hair – Hair müzikali
Barış için sinema – Barış konulu 1 dakikalık filmler seçkisi
Uzun ince bir yol
Bu gösterimleri ortalama 500-600 kişi izledi
Söyleşiler:
Müzik Endüstrisi (Taner Öngür-Cahit Berkay)
Anti-kapitalizm (Roni Margulies-Balkan Çilingir)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Comments are closed.