28 Aralık/3 Ocak 2009 – Dünya ABD ve İsrail’in Gazze katliamını protesto ediyor

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dünya ABD ve İsrail’in Gazze katliamını protesto ediyor

  1. ABD’deki protestolar
  2. Diğer Ülkelerdeki protestolar
  3. Afrika ve Asya’da protestolar
  4. Güney Amerika’da protestolar

ABD’deki protestolar;

Uluslar arası Eylem Merkezi (International Action Center ) aktivistleri ülke genelide düzenli raporlar göndererek Filistin’deki durumu diğer savaş karşıtı gruplara raporlamaktadırlar. Uluslar arası Eylem Merkezi’nin örgütsel ve lojistik desteği ile, sendikalar, savaş karşıtı ve ırkçılık karşıtı örgütlerin çağrısı ile ABD’de eylemler ve protestolar düzenlenmektedir.

Dearborn Michigan: ABD’de Arap göçmenlerin en fazla olduğu şehir olarak, 30 Aralık’ta 5.000 kişilik insan zinciri yapıldı. Filistin bayrakları taşındı. “1,2,3,4, ölümlere son, savaşa son, 5,6,7,8, İsrail terörist devlettir” sloganları atıldı. Filistin bayraklı araçlar geçit resmi yaptı.

2 Ocak’ta Belediye Binası önünde bir gösteri daha yapıldı.

New York: 28 Aralık’ta Rockefeller Alışveriş Merkezi’nin önünde, çok kalabalık bir hafta sonu gününde,  protesto gösterisi yapıldı. “ Nehir denize, Filistin özgürlüğe kavuşacak” şarkısı söylendi. Buradan İsrail Konsolosluğuna kadar yüründü. Ayrıca 29, 30 Aralık ve 3 Ocak’ta protesto gösterileri düzenlendi.

Anaheim, Los Angeles: 29, 30 Aralık’ta İsrail Konsolosluğunun önünde protesto gösterileri düzenlendi.

San Francisco: 30 Aralık’ta protesto yürüyüşü düzenlendi.

Kaliforniya. Binlerce kişi protestolara katıldı.

Washington, D.C.: 30 Aralık’ta Dışişleri Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenlendi.

San Diego: 30 Aralık’ta Federal Yönetim Merkezi ablukaya alındı.

1 Ocak’ta Balboa Parkı’nda, 2 Ocak’ta yine Federal Yönetim Merkezi’nde protesto gösterileri düzenlendi.

Tucson Arizona: 30 Aralık’ta protesto gösterileri düzenlendi.

Boston: 28,29,30 Aralık’ta İsrail Konsolosluğu’nun önünde protesto gösterileri düzenlendi. 3 Ocak’ta protesto yürüyüşü düzenlendi.

Baltimore: 30 Aralık’ta Savaş Anıtı Meydanı’nda protesto gösterisi düzenlendi.

Philadelphia: 28 Aralık’ta protesto gösterisi düzenlendi.

Buffalo New York: 30 Aralık’ta protesto gösterisi düzenlendi.

Houston: 28 Aralık’ta ve 2 Ocak’ta geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlendi.

Atlanta: Adalet için Avukatlar Birliği, Filistin’e Adalet Örgütünün çağrısı ve Uluslar arası Eylem Merkezi desteği ile 28 ve 30 Aralık’ta protesto gösterileri düzenlendi.

3 Ocak’ta New York’ta (http://www.iacenter.org/palestine/gaza122808/) Boston’da (http://www.iacboston.org/) Atlanta’da CNN binası önünde protesto gösterileri düzenlendi.

2 Ocak’ta        Los Angeles’de İsrail Konsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenlendi. Washington,D.C.de İsrail Elçiliği önünde başlayan yürüyüş Mısır Elçiliği önünde tamamlandı.

Diğer Ülkelerdeki protestolar

Hollanda: 3 Ocak’ta Amsterdam’da yürüyüş.

İtalya: 3 Ocak’ta Roma’da yürüyüş düzenlendi. 28, Aralık’ta Kızıl Birliğin çağrısı ile Roma,  Pisa’da, Padova’da  29 Aralık’ta Napoli ve Bologna’da, 31 Aralık’ta Venedik’te, 2 Ocak’ta Treviso’da, 3 ocak’ta Vicenza, Floransa, Genova, Cagliari şehirlerinde protesto yürüyüşleri düzenlendi..

Fransa: 28, 29 Aralık’ta Paris, Angers, Annecy, Besançon, Bordeaux, Lyon, Marseille, Montpellier, Nîmes, Quimper, Rennes, Roubaix, Rouen, St. Etienne, St. Girons, Thionville ve  Toulouse’da  protesto gösterileri yapıldı. 3 Ocak’ta Paris’te 60.000 kişi yürüdü.

İngiltere: Bir gün önce İsrail’in saldırıyı hemen durdurması çağrıları yapıldı. Londra’da 50.000, Manchester’de 4.000, Edinburg’da 3.000 kişi yürüdü. Ülke genelinde protestolar yapıldı. Savaşı Durdurun Koalisyonu her gün İsrail Elçiliği önünde protestolarını sürdürüyor ve 10 Ocak için ülke genelinin katılımının sağlanacağı yürüyüş çağrısı yaptı. Cardiff, Wales, Nottingham ve Southampton’da yürüyüşler düzenlendi.

İrlanda: 3 Ocak’ta Dublin’de “Gazze’ye özgürlük: Katliamı durdurun! Ablukayı sona erdirin” sloganı  ile ülke geneli katılımlı protesto yürüyüşü yapıldı. Ayrıca Galway, Limerick, Cork, Sligo, Derry’de bölgesel protestolar düzenlendi.

İspanya: 3 Ocak’ta Dışişleri Bakanlığı önünde, 11 Ocakta’ta Puerto Del Sol’da protestolar yapılacak. Kara harekatı başladığı günün ertesi gün de Cibeles Meydanı ile Puerto Del Sol arasında protesto yürüyüşü yapılacak. Ayrıca Barselona, Bilbao, Coruna ve Sevilla’da yürüyüşler düzenlendi. Filistinle dayanışma için evlerin balkonlarına Filistin bayraklarının asılması çağrısı yapıldı.

Avusturya: 30 Aralık’ta ve 3 Ocak’ta Viyana’da “Gazze’de katliama son” yürüyüşü düzenlendi.

İsveç: 28,29,31 Aralık’ta Stockholm’de 28 Aralık’da Göteborg’da, Uppsala, Malmö, Halsingborg, Umea ve Karlskrona’da protesto gösterileri düzenlendi.

Belçika: 31 Aralık’ta Ghent, Louvain, Brüksel’de, İsrail’in ilk atağından sonra, İşçi Partisi, Arap Dayanışma dernekleri, sivil toplum örgütleri ve dayanışma derneklerin çağrısıyla 10.000 kişilik yürüyüşler yapıldı.

Yuanistan: Atina’da, sol partiler ve Arap dayanışma derneklerinin çağrısı ile İsrail elçilik binasına yürüyüş düzenlendi. Selanik’te protesto gösterileri düzenlendi.

Portekiz: 30 Aralık’ta sendikalar, birlikler, kadın örgütleri ve savaş karşıtı hareketin çağrısı ile Gazze saldırısı protesto edildi ve 8 Ocak yürüyüşü için çağrı yapıldı.

Almanya:28 Aralık’ta  Köln’de, 29 Aralık’ta Berlin ve Dusseldorf’ta protesto yürüyüşleri düzenlendi.

İsviçre: 28 Aralık’ta Basel ve Genevre’de protesto yürüyüşleri düzenlendi.

Danimarka: 28 Aralık’taKopenhag, Aarhus’ta, 29 Aralık’ta Odense ve Kopenhag’da, 30 Aralık’ta diğer kentlerde protesto yürüyüşleri düzenlendi.

Kanada: 4 Ocak’ta Tadamon ( Arap dayanışması) grubu Montreal, Quebec’de protesto yürüyüşü.

Afrika ve Asya’da protestolar

Lübnan: 10.000’lerce kişi, Hizbullah yanlıları, 29 Aralık’da Dahiyed kentinde protesto yürüyüşü yaptı.

Suriye: Şam’da binlerce kişi Hamas, Hizbullah ve Filistin bayrakları taşıyarak İsrail karşıtı yürüyüş yaptılar. Birçok Arap ülkesi kentinde İsrail ve ABD bayrakları yakıldı ve ülke yönetimlerinden İsrail saldırganlığının durdurulması için harekete geçilmesi istediler.

Mısır: 28 Aralık’ta değişik şehirlerde 50.000 kişi yürüdü.

Ürdün: 15.000 Kişi Filistinli göçme kamplarının bulunduğu yerde dayanışma gösterisi yaptı.

İsrail: Hayfa, Yafa ve 1967 yılında geçerli olan sınır kentlerinde, ve Tel Aviv’de  İsrail saldırganlık politikası karşıtı gösteriler yapıldı. 3 Ocak’ta Tel Aviv’de “Ölümlere son! Ablukaya hayır! Her iki ülke halkı için yaşam hakkı” sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

Sudan:10.000 lerce kişi yürüdü.

Yemen: 10.000 lerce kişi yürüdü.

Irak: Bağdat, Musul, Necef, Küfe kentlerinde gösteriler düzenlendi.

İran: 29 Aralıkta binlerce kişi yürüdü.

Türkiye: İstanbul ve diğer kentlerde protesto yürüyüşleri yapıldı.

Hindistan: Kalküta ve diğer şehirlerde protesto yürüyüşleri yapıldı.

Endonezya: 30 Aralık’ta Cakarta’da binlerce kişi Filistin ve Endonezya bayrakları ile yürüdüler.

Japonya:  Tokyo’da İsrail Elçiliği önünde protestolar yapıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti: 2 Ocak’ta Johannesburg’da, ABD Elçiliği önünde Gazze katliamı protesto edildi.

Güney Amerika’da protestolar

Arjantin: Arjantin-Arap dayanışma derneklerinin çağrısı ile 29 Aralık’ta Buenos Aires’de yürüyüş yapılarak Filistin ile dayanışma gösterildi.

Porto Riko: San Juan’da, Sosyalist İşçi Hareketi’nin çağrısı ile dayanışma yürüyüşü yapıldı ve İsrail’in katliamı protesto edildi.

Venezuella: 29 Aralık’tan itibaren Karakas’daki İsrail Elçiliği, Venezuella Komunist partisi ve diğer politik grupların çağrısı ile,  her gün protesto gösterileri ile kuşatılıyor.

Meksika: 30 Aralık’tan itibaren Mexico City’deki İsrail Elçiliği, her gün protesto gösterileri ile kuşatılıyor.

Kosta Rica: 30 Aralık’tan itibaren Colon’daki İsrail Elçiliği, her gün protesto gösterileri ile kuşatılıyor.

Kolombiya: 31 Aralık’ta ve 2 Ocak’ta Bogota’da yürüyüşler düzenlendi.

Küba: İsrail katliamı protesto ediliyor.

Bülteni hazırlayanlar: Orta Doğu: Hana al-Bayaty Avrupa:  Paola Manduca, Angeles Maestro, Klaus Riis, Bert de Belder, Fausto Schiavetto, Willi Langthaler, Patricia Deane, Guido Mandari, Wil van der Klift Güney Amerika:  Berta Joubert-Ceci,  Hindistan: Manik Mukherjee Japonya: Keiku Yasahara A.B.D.:  Joe Piette, Paul Teitelbaum, Bob McCubbin, John Parker, Dianne Mathiowetz, Ellie Dorritie, Frank Neisser, Sara Flounders, Eric Struch, Joan Marquardt , Steve Ceci Raporu kaleme alan: John Catalinotto

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

Leave A Reply