04 Ağustos 2006 – Basın Açıklaması – İzmir

İNSANDAN İNSANA BU VAHŞETİ DURDURALIM KAMPANYASI

1- Savaşa karşı duyarlılık oluşturulması  ve toplumu ortak tepkiye çağırmak için İzmir de başta Kıbrıs Şehitleri, Karşıyaka , Bornova ve Buca da 17 Ağustos 2006 gününe kadar imza standı açılması, buralarda savaşın vahşetini anlatan resim vb. materyallerin sergilenecek onbinlerce Küresel Bak bültenlerinin  dağıtılacak.

2- 8 Ağustos Salı günü saat: 20’00 de Kıbrıs Şehitlerinde meşale, resim vb. ile barış zinciri eylemi yapılacak.Barış Zinciri için Konak Belediyesi Kültür Merkezinde buluşulacaktır.

3- İzmir de bulunan tüm örgüt ve kişilere çağrı yapılarak İsrail Saldırılarını protesto etmek için araba, dükkan ve evlere siyah kurdela ve vb. semboller takılması çağrısı yapılacak. Bu konuda başta esnaf birlikleri , meslek odaları, partiler, sendikalar, basın yayın kuruluşları , demokratik kitle örgütleri, sivil toplum oluşumları, edilerek kampanyaya katılım ve 1 Eylül de ortak miting yapılması önerimiz iletilecektir. “Tüm İzmirlilere sesleniyoruz. bu vahşeti siyah kurdelelerle protesto edelim”

4- Toplumsal duyarlılık oluşturmak için savaş görüntülerinden oluşan resim sergileri başta metro olmak üzere kentin değişik noktalarında açılacaktır.

5- Savaş karşıtı etkinliklerde yer almaları ve katkı koymaları için sanatçı, yazar, şair lerle görüşülmesi, katkılarının alınması,

6- Türkiye Hükümeti’nin İsrail ve ABD ‘ye daha etkin baskı uygulaması çağrısı yapmak için İzmir Milletvekili ve Türk İsrail Parlamento Dostluk Grubu üyelerine cep mesaj  ve e-posta

gönderilmesi çağrısı yapılacaktır..

Yukarıda belirdiğimiz eylem ve etkinliklere katılmanız ortak öneriler çerçevesinde yeni etkinlikler planlamamız dileğimizle, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

KÜRESEL BARIŞ ve ADALET KOALİSYONU İZMİR